söndag 19 november 2017

Vecka 47



Hej alla fina elever!

Den här veckan blir det utvecklingssamtal. Jag ska försöka prata med många i klassen. Vad går bra? Vad går inte så bra? Vad kan vi göra för att det ska bli bättre?

I Novo: kurs Hemma bör du träna på:
8   MÖBLER
9   I, PÅ, UNDER (Prepositioner)
12 EN PENNA, MÅNGA PENNOR (Substantiv plural)
17 URSÄKTA, VAR LIGGER...? (Höger, vänster, rakt fram)

Veckans skrivuppgift: Du ska skriva en text där du berättar om olika möbler. Exempel: Berätta vad du har för möbler i din lägenhet nu , vad du hade för möbler i ditt hemland eller din drömlägenhet. Träna hemma! På måndag 27/11 skriver du texten i skolan.

Diktamen på tisdag 21/11
Familjen Nilsson består av mamma, pappa, Oliver som är 12 år och lilla Kajsa. De reser med husvagn till Öland varje sommar. De stannar där i fyra veckor. Öland är fint på sommaren. Där kan man sola och bada och ta det lugnt.

Diktamen på torsdag 24/11
Familjen Nilssons husvagn är sju meter lång och två meter bred. Den har två rum, ett sovrum och ett allrum med kök. Det finns en dusch, en toalett, en spis med ugn, ett kylskåp och en diskbänk. Familjen har också en bäddsoffa, ett bord, två stolar och två sängar, två sänglampor och en taklampa. Det finns flera skåp, två små garderober och tre fönster med fina gardiner. I husvagnen har de också en liten teve, en radio och en brandsläckare.

Prepositioner

Frågeord

Substantiv

Att beskriva vägen

Lyssna och läs

Lyssna


Nyheter
Film

Träna till test

Vi ses i skolan!

Hälsningar
Kristine

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.